Реконструкціїя балетного залу та підсобних приміщень заслуженого ансамблю танцю "Юність" Відхилений

Доданий
08.09.2021
Номер
44
Освітні та медичні проекти

Метою проекту є реконструкція репетиційної зали та підсобних приміщень ансамблю(усунення плісняви, грибка, монтування системи обігріву, встановлення спеціальної вентиляційної системи та системи кондиціонування, контролю вологості), які фактично не оновлювалися понад пів століття. Варто врахувати, що щороку у балетному залі займаються майже 200 учнів із шкіл усіх районів м.Львова.

Автор проєкту
Бюджет
2 994 860 грн
Розрахунок бюджету
Район
Личаківський
Адреса
пл. Євгена Петрушевича, 2, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Один з найкращих танцювальних колективів України – заслужений ансамбль танцю «Юність» - вже 57 років дарує людям феєричне та колоритне мистецтво українського народного танцю.
Цей колектив знають не лише в Україні – «Юність» відома в цілому світі. Учасники ансамблю виступали у 54 країнах,отримували головні нагороди на престижних фестивалях та конкурсах, а найголовніше – здобували симпатії та любов глядачів у різних куточках нашої планети.
Творцем «Юності» є Мирослав Вантух – народний артист України, Герой України, а віднедавна і лауреат державної відзнаки «Національна Легенда України». А з 1980 року колектив розвивається під орудою народного артиста України, професора кафедри режисури та хореографії факультету культури і мистецв ЛНУ ім. І. Франка Михайла Ваньовського.
Неймовірно, але факт - за увесь час існування в колективі навчалося близько 12 тис. дітей!
На базі ансамблю постійно проходять семінари та навчання для колег з-за кордону. Хореографи з Європи, а також з Аргентини, Уругваю, Японії, Індії, Канади, Америки, Австралії навчаються в «Юності», а згодом популяризують український танець у світі.
«Юність» вже давно стала одним із почесних носіїв української культури, адже народний танець є найяскравішим, найемоційнішим проявом народного мистецтва. Український танець завжди влучає у ціль, западає в душу; це те, на що з перехопленим подихом можна дивитися вічно.
Зараз «Юність», як ніколи, потребує уваги та підтримки. Адже фактично з початку створення колективу танцюристи займаються у непридатному для репетицій підвальному приміщенні. Балетний зал, в якому учні «Юності» розучують хореографічні постановки, погано вентилюється і не провітрюється. Цвіль, грибок, сирість та вологість, неприємний запах руйнують не лише приміщення, а і здоров’я учасників колективу, згубно впливаючи на імунну систему, шкіру, органи дихання. Для танцівників цвіль особливо небезпечна своїм руйнівним впливом на опорно-руховий апарат. Приміщення репетиційної зали потребує нагального ремонту, усунення плісняви, грибка, монтування системи обігріву, встановлення спеціальної вентиляційної системи та системи кондиціонування, контролю вологості. Необхідним є ремонт і у роздягальнях, які фактично, як і балетний зал, не оновлювалися понад пів століття. Також учасники ансамблю позбавлені елементарного і найнеобхіднішого в час пандемії – душових кімнат. Варто врахувати, що щороку у балетному залі займаються майже 200 учнів. Це не лише вихованці «Юності»», а і народного ансамблю «Карпати»,зразкового ансамблю «Вирій» та учні Школи народного танцю.

Команда проекту

Ваньовській Михайло
Карпій Петро
Короляк Остап

Фотографії