Створення сучасного просвітницького мультимедійного простору "Україна починається з тебе". Реалізований

Доданий
12.09.2017
Номер
89
Освітні та медичні проекти

Суть проекту полягає в облаштуванні коридору другого поверху спеціалізованої середньої загальноосвітньої школи №46 з поглибленим вивченням англійської мови імені В'ячеслава Чорновола, розмістивши там постмодерний музей Героя України В’ячеслава Чорновола, стіну пам’яті Героя України Василя Сліпака, відпочинкову та просвітницьку зони в сучасному мультимедійному просторі.

Автор проєкту
Марія
Марія Кохан
Бюджет
498 300 грн
Розрахунок бюджету
Район
Франківський
Адреса
вул. Наукова, 90, Львів

Опис

Розширений опис проекту

Спеціалізована середня загальноосвітня школа №46 з поглибленим вивченням англійської мови імені В’ячеслава Чорновола є важливим осередком розвитку громади міста. 29 листопада 1999 року рішенням Кабінету Міністрів школі присвоєно ім’я Героя України В’ячеслава Чорновола. Навчальний заклад має досвід співпраці та партнерства в рамках Всеукраїнської асоціації шкіл імені В’ячеслава Чорновола, головою якої є директор школи Балаш Роман Михайлович. Спільнота школи пишається тим, що заклад носить ім’я видатного діяча та політика, борця за незалежну й сильну Україну В’ячеслава Максимовича Чорновола, 80-річчя від дня народження якого ми вшановуємо 24 грудня 2017 року.
14 жовтня 2016 року на фасаді навчального закладу встановлено меморіальну дошку Герою України, випускнику школи Василеві Сліпаку. Його героїзм та патріотизм є гідним прикладом любові до Вітчизни. Віримо, що сучасне покоління пронесе дух національної ідеї Героїв України впродовж життя.
Суть нашого проекту полягає в облаштуванні коридору другого поверху школи, розмістивши там постмодерний музей Героя України В’ячеслава Чорновола, стіну пам’яті Героя України Василя Сліпака, відпочинкову та просвітницьку зони в сучасному мультимедійному просторі. Cтворення такого сучасного й комфортного простору, що поєднує минуле, сучасність та майбутнє країни, сприятиме розкриттю творчих здібностей і лідерських якостей молодого покоління українців.

Основна мета реалізації проекту: формування національної свідомості, активної громадянської позиції та європейських ціннісних орієнтирів у підростаючого покоління в сучасному й комфортному просторі.

Цілі проекту:
• формування особистості, вкоріненої у національний ґрунт і водночас відкритої до інших культур, ідей та цінностей;
• виховання в молодого покоління почуття патріотизму; формування відповідальності за стан справ у державі та громаді;
• пропагування європейських цінностей: свободи, демократії, толерантності, верховенства права, людської гідності та рівності;
• покращення освітньої, культурної, громадської, професійно-педагогічної комунікацій; обмін думками та досвідом з використанням сучасних технологій;
• стимулювання та підтримка волонтерських прагнень молоді.


Можливості використання простору:
• проведення творчих уроків і виховних заходів у просторі з можливістю відео трансляції;
• проведення зустрічей школярів та вчителів з відомими особистостями, випускниками школи, іноземними та українськими партнерами як у очному, так і дистанційному форматі;
• проведення відеоконференцій у режимі реального часу;
• використання простору як коворкінгу для самостійної роботи учнів та гостей школи.


«Нам потрібно залишатись позитивними і вірити в нашу силу. Вона є. Європейські друзі почудовуються нею. Ми змогли і ми зможемо!»
Василь Сліпак

Фотографії